Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Ντουανό Ρομπέρ



Το blog αυτο δημιουργήθηκε για να μπορούν οι μαθητές του 18ου γυμνασίου Αθήνας που ανήκουν στην ομάδα Φωτογραφίας, να ανεβάζουν τις φωτογραφίες που δημιουργούν οι ίδιοι κατά την διάρκεια του προγράμματος, να ενημερώνονται για τις συναντήσεις της ομάδας μας και παράλληλα να έρθουν σε επαφή με το έργο διάσημων Φωτογράφων. Με αφορμή το τελευταίο ας ρίξουμε μια ματιά στο έργο του σπουδαίου Γάλλου Robert Doisneau (1912-1994).




Λίγα λόγια για τον Ρομπέρ Ντουανό
  
Ο Ντουανό υπήρξε από τους πιο γνωστούς και παραγωγικούς φωτογράφους της Γαλλίας. Διάσημη είναι η φωτογραφία του Le Baiser de l' Hotel de Ville (φιλί στο Δημαρχείο), μια φωτογραφία ενός ζευγαριού που φιλιέται στους πολυσύχναστους δρόμους του Παρισιού.


Θεωρείται ο σημαντικότερος Γάλος φωτογράφος της μεταπολεμιοκής εποχής. Η Γαλλική κυβέρνηση το 1984, για να τιμήσει το έργο του, τον διόρισε Ιππότη του Τάγματος της Τιμής. Απογοητευμένος από τον πόλεμο καταγράφει καθημερινές εικόνες της Παρισινής ζωής, φαινομενικά ανέμελες, όμως σε δεύτερο επίπεδο διαφαίνεται η ανθρωπιστική του ματιά, τα αντιπολεμικά του συναισθήματα και η ανησυχία του για τον καπιταλισμό. Μαζί με τον Henri Cartier Bresson έθεσαν τις βάσεις για ένα νέο είδος φωτογραφίας, που αργότερα θα ονομαζόταν Φωτο-ρεοπορτάζ. Όταν τον ρωτούσαν για τις φωτογραφίες του, απαντούσε, πως δεν φωτογραφίζει την ζωή όπως την βλέπει αλλά όπως θα ήθελε να είναι.






πηγές:
http://www.athenspress.gr/
http://www.elculture.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου